Spring naar de inhoud

BEN-woningen zijn onze standaard

BEN-woningen, dat zijn nieuwbouwwoningen die Bijna-Energie Neutraal (BEN) of heel energiezuinig zijn. Hoe is het mogelijk om woningen te realiseren die bijna geen energie produceren? Het gaat dan om woonentiteiten voorzien van een lucht-water warmtepomp gecombineerd met vloerverwarming, 2- of 3-voudige beglazing en zonnepanelen. De isolatie is optimaal met minimum 27 cm in het dak en minstens 9 cm in vloer en muren. Onze unieke kennis in passiefbouw wordt ook toegepast om een optimale luchtdichtheid te garanderen waardoor er minimaal warmteverlies is. Het ventilatiesysteem D zorgt er dan weer voor dat de woningen op duurzame manier continu van verse lucht worden voorzien, inclusief warmterecuperatie. Tot slot worden ook toilet en wasmachine op een regenput aangesloten voor een duurzaam gebruik van het beschikbare water.

BFB Construct Nieuws BEN-Woning Hof Van Leerne Bachte-Maria-Leerne Pastorijwoning

Hof van Leerne
Bachte-Maria-Leerne
11 pastorijwoningen

BFB Construct Nieuws BEN-Woning Residentie Fiori Ardooie Appartementen

Residentie Fiori
Ardooie
10 appartementen

Andere nieuwsberichten

In juni begint de laatste fase van het SHAPE-project, dat BFB Construct vijf jaar geleden is gestart als onderaannemer van BPC, met de FOD Financiën als opdrachtgever.